3 Ekim 2014 Cuma

GÖÇMEN TURŞUSU


    03/10/2014
                            GÖÇMEN TURŞUSU
Bugün arefe günü koşturmacasına bir de turşu sıkıştırdım.Geçen yıl arkadaşım da yediğim tadını çok beğendiğim bir turşu bu "Göçmen Turşusu".
Çok yoruldum ama değdi doğrusu.Bayram böreğimi fırına verdikten sonra , hem dinlenmek hem de turşunun tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

                 GÖÇMEN TURŞUSU
4 kilo yuvarlak kırmızı biber
1 bardak ayçiçek yağı
16 bardak su
8 bardak üzüm sirkesi
1 bardak şeker
1 bardak kaya tuzu
2 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz


YAPILIŞ:
Ayçiçek yağı, su, üzüm sirkesi, şeker ve kaya tuzunu bir tencerede kaynatıyoruz bu arada biberleri uzun uzun doğruyoruz.Kavanozların diplerine 4-5 adet sarımsak koyup biberleri dolduruyoruz.Üzerlerine tekrar sarımsak ve maydanoz koyup ocakta kaynayan turşu suyundan doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp, ters çeviriyoruz.1 gece bekletip ışık görmeyen serin bir yerde turşularımızı saklıyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder