27 Ekim 2014 Pazartesi
BORDO ELBİSE :)
BORDO ELBİSE
Elbise 2014 ocak ayı burdasından.Havaların soğumasıyla beraber artık kış kreasyonlarına dogruyöneliyoruz.Bu benim ilk boğazlı elbise çalışmam, elbisenin kumaşi kalın lakos penye , dergide kumaş önerisi olarak jarse yazsada kışlık bir elbise için pek uygun olmaz sanırım.Elbisenin kolları reglan kol ön ve arka omuzlarda pililer konulmuş, ben elbisenin boyunu diz altında tuttum, isteyen dahada uzatabilir yada kısaltabilir.Ben her iki yanlarda yırtmaç bıraktım, dergide yirtmaç yapılmamış.Umarım beğenirsiniz , yeni modellerle karşınız da olana dek hoşcakalın!......
26 Ekim 2014 Pazar
KREM BLUZ
KREM BLUZ BEN DİKTİM
Eski bir burda dergisinde gördüğüm ve kollarına bayıldığım bluzum.Yapımıda çok kolay, sanırım çok fazla allı pullu kıyafetler yerine biraz klasik, ama bir yerinde ufakda olsa detayı olan kıyafetleri seviyorum.Geçen hafta dikmiştim, bugün giydim. Unutmadan söyleyeyim her modelden 2 tane dikiyorum, iyide oluyor aslında pekiştirmiş oluyorum ikinciyi dikerken zorlanmıyorum.
25 Ekim 2014 Cumartesi
19 Ekim 2014 Pazar
YENİ KUMAŞLARIM :)
YENİ KUMAŞLARIM
17 Ekim 2014 Cuma
PEMBE BLUZUM :)
Pembeyi çok seviyorum galiba, aslında bluz burda kalıbından yaptığım bir elbisenin birde bluz olarak denenmiş hali Aynı kalıptan farklı modeller çıkarmayı seviyorum. Biraz ordan biraz burdan derken "ortaya karışık "birşeyler çıkıyor.
Bir tanede uzun kollusu hiç fena olmaz.
11 Ekim 2014 Cumartesi
RENK RENK ETEKLER
RENK RENK ETEKLER
Bu aralar eteklere merak sardım.Kloş ve 8 parça etekler bu yıl çok moda.Hemen hemen bütün mağazaların vitrininde var.Balıkçı yaka kazak ve botlarla kombin edildiğinde harika duruyor.Sanırım birkaç rengini daha dikeceğim.
3 Ekim 2014 Cuma
GÖÇMEN TURŞUSU
03/10/2014
GÖÇMEN TURŞUSU
Bugün arefe günü koşturmacasına bir de turşu sıkıştırdım.Geçen yıl arkadaşım da yediğim tadını çok beğendiğim bir turşu bu "Göçmen Turşusu".
Çok yoruldum ama değdi doğrusu.Bayram böreğimi fırına verdikten sonra , hem dinlenmek hem de turşunun tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
GÖÇMEN TURŞUSU
4 kilo yuvarlak kırmızı biber
1 bardak ayçiçek yağı
16 bardak su
8 bardak üzüm sirkesi
1 bardak şeker
1 bardak kaya tuzu
2 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞ:
Ayçiçek yağı, su, üzüm sirkesi, şeker ve kaya tuzunu bir tencerede kaynatıyoruz bu arada biberleri uzun uzun doğruyoruz.Kavanozların diplerine 4-5 adet sarımsak koyup biberleri dolduruyoruz.Üzerlerine tekrar sarımsak ve maydanoz koyup ocakta kaynayan turşu suyundan doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp, ters çeviriyoruz.1 gece bekletip ışık görmeyen serin bir yerde turşularımızı saklıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)